Het opstellen van een marketingplan geeft je vooraf het inzicht in de richting die jij wilt bereiken en zorgt ervoor dat je de focus op je doel houdt. Geen zwabberend beleid maar recht op je doel af. Dat is het geheim van een succesvolle onderneming: geen euro van je investering en geen uur van jou tijd wordt nog besteed aan zaken die je niet nodig hebt om jou eigen doel te bereiken.

Om die richting vast te leggen heb je meer nodig dan een "marketing invul formulier" en een boek over marketing. Je hebt een 120% marketingplan nodig om jou richting te onderbouwen met de beste kennis die er beschikbaar is.

Het opstellen van een 120% marketingplan is een weg naar een goed en gedegen plan voor jouw onderneming. Samen bepalen we wat de richting is, wat het doel is en hoe je daar gaat komen. Op de weg naar jouw eigen 120% marketingplan zal je het inzicht krijgen om beslissingen te kunnen nemen op basis van feiten, in plaats van op je onderbuikgevoel. Geen zwalkend beleid, maar de richting die jij wilt.

Het verschil tussen 100% en 120%

Het MKB Marketing Support' 120% Marketingplan is gebaseerd op een "klassiek" marketingplan zoals dat in de schoolboeken staat. Daardoor is het herkenbaar en compleet. Een klassiek marketingplan schiet echter vaak te kort door een te vlakke analyse, weinig creativiteit in de marketing planning en niet meetbare doelstellingen.

Het MKB Marketing Support' 120% Marketingplan heeft die tekortkomingen niet. Het 120% Marketing wordt wordt namelijk opgesteld door:

  • diepgaande interne en externe analyse met een 360 graden blik uit te voeren.

  • guerrilla marketing en marketing 2.0 technieken toe te voegen

  • uitdagende maar haalbare doelen op als SMART doelen te formuleren

© 2016 MKB Marketing Support